perjantai 6. toukokuuta 2016

Tuulivoimaloitako lisää Ilmajoelle - ja sen rajoille?

Ilmajoki kaavoitti Etelä-Pohjanmaan korkeimman kohdan, Santavuoren, tuulivoimaloille. Parhaillaan nousemassa on 17. ja viimeinen voimala. Tyrmistys ympäri maakuntaa on ollut valtava.

Mutta Ilmajoen kaavailut eivät lopu tähän. Kunnassa on toukokuun 31. päivään asti nähtävillä kaavaluonnos tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaavasta, koko kuntaa koskien. Tai rehellisempää olisi sanoa, että Ilmajoen tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaava koskee myös kaikkia sen naapurikuntia: Jurvaa, Kurikkaa, Jalasjärveä, Peräseinäjokea, Seinäjokea, Isokyröä ja Laihiaa.

Alla oleva karttakuva on järkyttävää katsottavaa: 131 teollista tuulivoimalaa asutuksen keskelle - ja kartasta puuttuu jo olemassa olevat Mansikkavuoren 2 ja Santavuoren 17 voimalaa, yhteensä siis 150 teollisuuslaitosta. Ei ihme, että Ilmajoella on herännyt syvä huoli asiasta.


Tuulivoimaloista huolestuneet asukkaat järjestävät yleisötilaisuuden tiistaina 10.05.2016 Ilmajoen kunnantalolla (os. Ilkantie 18, Ilmajoki). Tilaisuudessa on puhumassa Tuulivoima-kansalaisyhdistyksen puheenjohtaja Kalevi Nikula, joka kertoo suurten tuulivoimaloiden vaikutuksista asutukseen ja ympäristöön, tuuliteollisuusalueiden lähellä asuvien ihmisten kokemuksista sekä siitä, millaisia asioita maanomistajien tulisi tietää.

Tilaisuus on tarkoitettu tuulivoimaloista kiinnostuneille tai huolestuneille. Illan aikana on myös vapaata keskustelua ja mahdollisuus esittää kysymyksiä. Vapaa pääsy. - Tervetuloa!

PS.
Kaavaluonnos lähtötietoineen on nähtävillä Ilmajoen kunnan teknisellä osastolla 31.05.2016 saakka. Lisäksi aineisto löytyy Ilmajoen kunnan kotisivuilta. Mielipiteet kaavaluonnoksesta osoitetaan kirjallisina tai sähköpostitse kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippolalle (os. PL 20, 60801 Ilmajoki). Hän antaa myös lisätietoja, puh. 044-4191334. Kunta järjestää lisäksi yleisötilaisuuksia toukokuun aikana "erikseen ilmoitettavina aikoina".

Karttakuvan lähde Ilmajoen kunta, grafiikka Ilkka-lehti 29.04.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Vain asiapitoiset kommentit julkaistaan.